ریاضی‌دان‌ها نتیجه و مهره برنده در «بازی تاج و تخت» را پیش‌بینی کردند

همه دارند برای شروع فصل جدید سریال «بازی تاج و تخت» لحظه شماری می‌کنند. سوال‌ها و معماهای زیادی باقی مانده که حتی خوانندگان پر و پاقرص کتاب هم جوابی برایش ندارند. اما فصل ششم سریال می‌تواند همه چیز را تغییر دهد. چرا که بعضی از خطوط داستانی در نسخه‌ی اچ‌بی‌او، حالا از کتاب‌های منتشر نشده‌ی جی. آر. آر مارتین هم پیش افتاده.

به جای طرفداران و بینندگان سریال که در ماه‌های اخیر تئوری‌های مختلفی برای پیش‌بینی نتیجه‌ی داستان ساخته اند، این بار نوبت به ریاضیدان‌ها و شخصیت‌های آکادمیک رسیده تا با کمک دانش و مدلسازی آماری، گره‌های «بازی تاج و تخت» را باز کنند!

برای مثال اندرو وبریج استادیار کالج مک‌آلیستر به همراه دانشجویش جی شان، طی مقاله‌ای با عنوان شبکه تاج و تخت ( Network of Thrones) ثابت کرده اند که شخصیت اصلی در دنیای خیالی مارتین، کسی نیست جز سانسا استارک! دختر بزرگ ادارد استارک فقید که تا به اینجا سرگذشتی به غایت سخت داشته. وبریج با ایجاد یک شبکه‌ی احتماعی از ارتباطات موجود میان شخصیت‌های داستان، با استناد به کتاب «طوفان شمشیرها»، به این نتیجه رسیده. چرا که در مدل ساخته شده از ارتباط میان شخصیت‌ها، سانسا گره‌ای فوق‌العاده سنگین است و می‌تواند در ادامه‌ی به شدت تعیین کننده باشد. با تحلیل و تفسیر این شبکه، نقش پررنگ و احتمالا غیرقابل حذف تیریون لنیستر و جان اسنو هم بیش از پیش آشکار خواهد.

GOT-math

مقاله‌ی وبریج و شان که در نشریه‌ی انجمن ریاضیدانان آمریکا ( Math Horizons) به چاپ رسیده، به صورت آنلاین هم دسترس قرار دارد و می‌توانید با مطالعه‌ی آن از شیوه‌ی کار و الگوریتم‌های به کار رفته برای تحلیل مدل مذکور بیشتر سر در بیاورید. اما علاقه‌ی ریاضیدان‌ها به دنیای پر از شمشیر و اژدهای مارتین به همین جا محدود نمی‌شود.

دانشجویان دانشگاه فنی مونیخ هم به تازگی با استفاده از نظریه گراف، سعی کرده اند که احتمال مرگ شخصیت‌ها در فصل ششم را پیش‌بینی کنند. بر مبنای این تحقیق، پنج شخصیت زیر بیش از همه به مرگ نزدیک اند:

تامن باراتیون ۹۷٪

استنیس باراتیون ۹۶٪

دنریس تارگرین ۹۵٪

داووس سیورث ۹۱٪

پیتر بیلیش ۹۱٪

باید ببینیم که دانشجویان مونیخ تا چه حد توانسته اند که به ذهنیات مارتین و تهیه‌کنندگان اچ‌بی‌او نزدیک شوند. آیا استفاده از آمار و ریاضیات در پیش‌بینی درام و قصه هم می‌تواند مانند سایر امور طبیعی و تجربی نتیجه‌بخش باشد؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *